В системі формування практичних професійних вмінь та навичок фахового молодшого бакалавра зі спеціальності 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ за ОПП «Виробництво харчової продукції» важливе значення має навчальна практика для здобуття робітничої кваліфікації кухаря. Використовуючі сучасні техніки та оригінальні рецептури, студенти, під керівництвом майстрів виробничого навчання Байлюк Людмили та Бею Ірини, здобувають професійні вміння та навички з визначення якості сировини та напівфабрикатів, вміння складати технологічні карти та алгоритми приготування страв згідно нормативно-технічної документації, вміння проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини, готувати напівфабрикати, страви, кулінарні вироби з дотриманням умов технологічного процесу і норм закладання сировини, а також раціонально використовувати сировину, харчові відходи, обладнання та інвентар.
За результатами проходження практики студенти презентували приготовлені страви з січеної та котлетної маси м’яса, зі смаженого, запеченого, тушкованого м’яса, риби, птиці, страви з овочів, з яєць та сиру, холодні страви та закуски, вироби з борошна. Улюбленими стравами, звичайно, є наш український борщ, варенички, печеня по-домашньому, ковбаски, млинці та обрядові борошняні вироби-пасочки до свята «Великодня». Здобуті базові професійні вміння та навички студенти впевнено будуть реалізовувати та вдосконалювати під час проходження наступних виробничих практик в сучасних закладах ресторанного господарства.