Конкурс професійної майстерності – захід завжди хвилюючий та відповідальний. На І етапі конкурсу студенти груп ВХП 41/9 та ВХП 42/9 продемонстрували свої вміння у приготуванні різноманітних фаршів і начинок для вареників, серед яких: творожна, картопляна, м`ясна, вишнева, грибна та овочева.
Студенти групи ВХП 41/9:Пилипенко Анастасія, Ляшенко Тетяна, Гусар Аліна, Марчук Іван, Трубачова Діана, Котига Антон відмінно справилися із завданням по формуванню вареників. Чого ми тільки не побачили – розмаїття красивої ліпки вареників: у вигляді напівмісяця, трикутника, косиці, “ялинки”, троянди.
Цікаві кулінарні секрети дали можливість виробити вареники патріотичні жовто – блакитного кольору. Конкурсанти показали яскравий відпуск страв: зі сметаною та різними соусами.
Члени журі дали високу оцінку стравам, відмітили технологічну грамотність у приготуванні тіста, фаршів та начинок, відмінний смак та естетичність в їх оформленні.
Другий етап конкурсу професійної майстерності «Подільські вареники» був спрямований на розкриття цікавих
технологій приготування страв.
Студенти групи ВХП 42/9 Приходько Діана та Калинчук Марія продемонстрували приготування вареників із зварного тіста. Не всім вдається приготувати тонке тісто, щоб не порвалося під час ліплення і не розірвалося
під час варіння. А нашим учасникам це вдалося. Тісто вийшло ідеальним, еластичне та пружне, надійно зліплювалося. Вареники вийшли неймовірно смачними, а процес їх приготування приніс студентам справжнє задоволення.
Кучервей Катерина, Білецька Анастасія порадували приготуванням вареників на кефірі на парі, використавши пароварку. Вареники вдалися: пишні і гарні.
Боднар Вікторія та Ляшевська Крістіна для вареників з грибною начинкою приготували тісто на мінеральній воді. Ні один вареник не розірвався при варінні.
Заслуговують на увагу вареники з сиром, запечені у сметані, які готували студенти Кліпайло Тетяна і Зінченко Назар.
Протягом всього конкурсу працювало компетентне журі, яке очолювала директор коледжу Валентина КАЗЬМІР. Аналіз і оцінка всіх етапів показали, що конкурсанти – студенти груп ВХП 41/9 і ВХП 42/9 досконало володіють технологічними прийомами приготування вареників – давньої національної страви багатьох українців.
Команди – учасники нагороджені сертифікатами учасників. Перемогою стала колективна праця, взаєморозуміння, інтерес до обраної спеціальності, креативність, творчість у загальній справі, необхідні фахівцям у майбутній професійній діяльності.
Дякуємо всім учасникам!